Tourbeschrijving

Vertrek
Elke dag vanaf 2 personen 16.00 vanuit Leonsberg, Paramaribo.

Terugkomsttijd Paramaribo
22.00 Leonsberg

Inclusief
Avondmaaltijd, Gids, Snack Boottochten, entreegelden.

Prijs
€ 45,- toeristen
€ 45,- studenten

 

Tourbeschrijving:
Boek nu uw reis om deze dolfijnen en kaaimannen zelf te zien. U kunt gemakkelijk en snel via deze website boeken.

Al onze dolfijnen- en kaaimannen tours hebben een 100% vertrekgarantie. Deze trips worden aangeboden op elke gewenste dag vanaf 2 personen

De tour start vanuit Leonsberg, u dient hier met eigen vervoer heen te komen, uiteraard is dit gewoon in Paramaribo. Vanuit Leonsberg stapt u in een speciale dolfijnenboot.  De vriendelijke bootsman en gids zal u opvangen en u alles tot in details uitleggen, na vertrek vanuit Leonsberg naar de speels en prachtige dolfijnen leiden.

Leonsberg, het vertrekpunt van de tour
Tijdens de prachtige ondergaande zon, kunt u genieten van de dolfijnen op de Surinamerivier. De dolfijnen zullen speels langs de boot kunstjes te laten zien, de Surinaamse dolfijn heeft een roze buik en is ongeveer 1.5 meter lang. De dolfijnen komen op uw luide gejoel en geklap af, hoe enthousiaster u bent, u meer kunstjes ze zullen vertonen. Wij zullen ongeveer een uurtje tijd besteden aan de dolfijnen. En rond 17.30 zetten wij de koers verder richting ons kaaimannen-avontuur.  Wij zullen langs Fort Nieuw Amsterdam de Suriname-rivier verlaten en de Commewijne rivier opvaren.
De dolfijnen entertainen u rijkelijk, hoe harder u klapt hoe hoger ze springen!
De boot is nu in  Commewijne, waar u aan wal bij de plantage ‘Johanna en Margaretha’ gaat, een oude suikerplantage langs Frederiksdorp aan de overkant kan Mariënburg, bekend van de gelijknamige Surinaamse Rum (90% Alcohol). Op de plantage wordt nu voornamelijk bewoond door Hindoenstaanse families. Er zijn kleine winkeltjes gebouwd en u kunt genieten van de Hindoenstaanse gastvrijheid. Op de plantage zullen wij in kleinere bootjes stappen en het moeras (swamp) invaren.
Een Capibara op Johanna en Margaretha ons overstappunt naar het moeras.

Ongeveer na 3 minuten varen komen wij bij een Hindoenstaanse familie waar wij onze Hindoestaanse avondmaaltijd zullen nuttigen.  Na de maaltijd krijgt u het advies om u goed in te smeren met uw anti-muggen-middelen, dit is belangrijk omdat er in het moerasgebied erg veel muggen zitten. Het is nu donker, en wij continueren onze reis in de kleine moerasbootjes.
De bootsman zal u professioneel door het moeras naar de kaaimannen leiden. Waar hij met een speciale lus het beestje pijnvrij vangt en zijn bek met een elastiek dichtbindt. U mag vervolgens het beestje beethouden, aaien en mee op de foto. De bootsman zal ongeveer 2 tot 3 kaaimannen vangen en het een en ander vertellen over de beestjes. Na de vangsten begeven wij ons terug aan wal waar wij overstappen op de grotere boot om terug te keren naar Leonsberg.

Daar arriveert u ongeveer weer om 22.00 uur.

Veiligheid gegarandeerd, de kaaimannen worden pijnloos behandeld en worden vrijgelaten.
Alleen dolfijnen-tour of alleen Kaaimannentour? Dat is mogelijk!

Op aanvraag is het tevens mogelijk om alleen de dolfijnentour uit te voeren, hiervoor zijn de kosten 25 euro tevens is het mogelijk om alleen de kaaimannentour uit te voeren op aanvraag, hiervoor zijn de kosten 35 euro. De dolfijnentour is echter zonder maaltijd echter wel met heerlijke snacks. Neem hiervoor contact op middels het contactformulier.

Facebook Twitter Email