Galibi-Zeeschildpadden

Omschrijving

Het boeken van deze tour kan online op www.galibi-suriname.com of bij een van onze verkooplocaties!

Het Galibi natuurreservaat ligt aan de Noordoost kust van Suriname en heeft een oppervlakte van 4000. Ha. Galibi behoort tot de belangrijkste legstranden voor zeeschildpadden in de West-Atlantische regio. Deze legstranden staan bekend om de grote populaties van lederschildpadden. De naam Galibi is een verzamelnaam voor twee indianendorpen, Christiaankondre en Langmankondre.

 

Wij vertrekken vanuit Paramaribo met een busje richting het oosten van Suriname. Wij stoppen bij het grensplaatsje Albina waar wij een korjaal nemen  over de Marowijne rivier richting het strand van Galibi.

 

Aangekomen in Galibi kunt u een frisse duik in het water nemen of gewoon relaxen in de hangmatten.  Rond 20.00 vertrekken wij richting de legplaats van de schildpadden. Hier gaan wij op schildpadden-speurtocht.  U maakt in levende lijve  mee hoe de schildpadden hun eieren werpen. Dit is een unieke belevenis die u altijd bij zal blijven.

 

De tweede dag krijgt u een rondleiding door het indianendorp. Ook bezoekt u de lokale dierentuin: Galibi Zoo.  Ook is het mogelijk om een bezoekje aan buurland Frans-Guyana te brengen.

 

Wilt u deze unieke belevenis meemaken, boek  www.galibi-suriname.com

Vertrek

Tussen Februari en Juni

Elke woensdag en zaterdag vanuit ’t Vat om 7.30

 

Terugkomsttijd Paramaribo
18.00

 

Duur
2 dagen (1 overnachting)

 

Accomodatie
Bedden

Geheel verzorgd: maaltijden, drinken, snacks, fruit, gids en entreegelden

 

Prijzen

voor prijzen kijk op www.galibi-suriname.com


Facebook Twitter Email